Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mare atenţie! Îmbăierea în apă fierbinte în timpul sarcinii poate cauza naşterea prematură

Friday, 07 April 2017, 09:17 Sursă: REALITATEA.NET

Ori de câte ori facem baie în apa fierbinte, fie că suntem însărcinate, fie că nu, mai mult că sigur avem de-a face cu o serie de stări de amețeală sau de leșin. Tocmai de aceea, în cazul sarcinii lucrurile sunt aparent mult mai complicate, temperatura ridicată a apei putând provoca nașterea prematură.

Nu de puține ori medicii vă recomandă ca în timpul sarcinii să evitați să faceți baie în apa fierbinte. Ei bine, această poate determină o creștere a tensiunii arteriale din sânge, cauzând astfel o diminuare a cantității de sânge ce poate fi transportată către făt. În acest mod, oxigenul necesar dezvoltării bebelușului este mult mai mic, neasigurandu-i acestuia nicio șansa de a se dezvoltă în mod corect, putând determina astfel nașterea prematură, scrie bebelu.ro.

Apa fierbinte poate determina riscul unei nașteri premature, tocmai de aceea medicii recomanda îmbăierea în timpul sarcinii într-o apă care să nu depășească 37 grade Celsius și nu mai mult de 10 minute de ședere în cadă. Depășirea acestui interval poate conduce către agravarea stării de sănătate a gravidei și a bebelușului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL