Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Vela: Se renunță la declarații pe propria răspundere doar dacă virusul se va afla pe un trend DESCENDENT

Monday, 04 May 2020, 18:02 Sursă: Realitatea.NET

"Vor fi toate deplasarile in alta zona, in alta analiza si, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaratii. Noi ne dorim sa nu aiba nimeni nevoie de declaratii, in ipoteza in care trendul va fi descendent al cazurilor inregistrate in statistica medicala si vom fi inca doua saptamani la fel de responsabili. Mai sunt doua saptamani pana la aceasta decizie si ne dorim toti, din tot sufletul, sa nu fie o explozie de cazuri care ar putea sa puna in pericol perspectiva optimista la care ne gandim cu totii: si domnul presedinte, si Guvernul, si toti cetatenii. Noi avem in analiza si dorim sa nu mai fie declaratii pe proprie raspundere decat in zonele carantinate", a spus Vela, la un post TV.

Potrivit acestuia, deciziile vor fi luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, într-o ședință care va avea loc premergător expirării stării de urgență, în aceeasi zi sau cu o zi înainte, și va fi prezidată de premier.

"Starea de alerta nu este o masura exceptionala, ea se refera la punerea in aplicare de indata a planului de actiuni si masuri de prevenire si avertizare a populatiei si limitare pentru inlaturarea unor consecinte a starii de urgenta. Aceasta stare de alerta este un tranzit spre starea de normalitate", a explicat Marcel Vela.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-04 22:12:49
Costel

Fiecare profesor ar trebui să primească gratuit un laptop si un telefon conectate la retea pentru a putea lucra online cu elevii și cu scoala.

Alte articole din: ACTUAL