Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Vela: România suferă. Cei care fac și mai mare rău să fie pedepsiți așa cum se cuvine

Wednesday, 01 April 2020, 01:25 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat, marți seară, la Realitatea PLUS că toți cei care încalcă legea vor fi aspru pedepsiți, în contextul în care tot mai mulți infractori revin în țară, din străinătate, din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul a mai precizat că pentru împiedicarea faptelor care îi pot afecta pe români, a apelat la actele normative și la MApN.

”Printre cei care revin acasă, evident sunt și cei care în statele de unde vin au fost certați cu legea, au avut dosare penale. Evident că prin relațiile europene avute, fie cu interpolul, cu tot ceea ce ține de lupta la nivelul UE împotriva criminalității suntem atenți la toate aceste persoane care au revenit în România. În același timp nici infractorii din țară nu iau pauză când e pandemie.  Din acest motiv am apelat și la MApN,  în același timp avem în actele normative, fie că vorbim decretul d-lui președinte, fie că vorbim de ordonanțe militare sau alte acte normative emise de către Guvernul Ludovic Orban, ca să putem apela gradual și alte forțe. Adică studenții de la Academia de Poliție, cei care sunt în rezervă pot fi încadrați să trecem azi la lucru, cei care doresc și pot să intre în sistemul MAI putem angaja pentru o perioadă de șase luni, din surse externe.

România suferă,  suferă românii și cred că este absolu normal și corect ca cei care fac și mai mare rău României să fie pedepsiți așa cum se cuvine. Nu este nici amenințare, nici  somare, dar pot spune acum că toți cei care vor încălca legea vor fi pedepsiți,” a spus ministrul Afacerilor Interne în cadrul emisiunii ”Jocuri de Putere”, la Realitatea PLUS.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: ACTUAL