Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Vela a anunţat capturarea grupului infracțional care a dat spargeri la mai multe bancomate: Polițiștii au acționat cu ARMAMENT

Thursday, 22 October 2020, 16:20 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul de Interne a făcut un bilanț al operațiunilor din ultima perioadă, numărând destructurarea a 372 de grupări de criminalitate organizată.

”Au avut loc 3.434 de percheziții domiciliare. În urma activităților MAI, a DIICOT și a partenerilor au fost destructurate 372 de grupări de criminalitate organizată. Au fost reținute 1300 persoane”, a declarat Marcel Vela.

Acesta a făcut referire și la hoții care au aruncat în aer mai multe bancomate în luna martie, care ar fi fost prinși.

”În martie a fost mediatizată o grupare specializată în furturi de bancomate. A fost capturată o a doua grupare infracțională care acționa în același mod”, a explicat ministrul de Interne. 

”Modul de operare folosit de autori a fost prin utilizarea unor mecanisme artizanale cu substanțe explozibile provenite din surse interne. În operaţiunea ATM au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Direcţiei de Investigaţii Criminale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică. Noaptea trecută au fost prinşi în flagrant, în Vrancea, patru bărbaţi din judeţul Galaţi care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat. S-a folosit armamentul din dotare, pentru că persoanele bănuite au încercat să fugă. Se deplasau cu un autoturism cu numere false. Ca urmare a intervenţiei operative, cei patru au fost prinşi imediat. În urma flagrantului, nu au rezultat victime", a explicat secretarul de stat Bogdan Despescu. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL