Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu, ATAC la PNL: „Cele mai negre previziuni s-au adeverit: negativ! Toate minciunile guvernării au fost spulberate de Standard&Poor’s!”

Saturday, 06 June 2020, 13:51 Sursă: realitatea.net

 

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe NEGATIV! Şi cu perspectivă de înrăutăţire!", spune Marcel Ciolacu într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook.

„Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent şi sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!", adaugă Ciolacu.

Agenţia de evaluare financiară S&P a confirmat, vineri, ratingul de ţară al României la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă, ceea ce reprezintă un semnal şi pentru celelate două agenţii, Fitch şi Moody's, care derulează evaluări ale ratingului României. S&P estimează că deficitul bugetar va urca la 8% din PIB şi consideră că Guvernul va majora pensiile în luna septembrie, dar cu 10%, nu cu 40%, aşa cum era aşteptat.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a reacţionat: ”Agentia de rating Standard and Poor's CONFIRMĂ rating-ul de ţară al României - Investment Grade”.

„Anunţul Standard & Poor`s reconfirmă faptul că măsurile actualului Guvern pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei COVID-19 şi asigurarea unor finanţe publice sustenabile au fost cele corecte în contextul global actual. Aşa cum am subliniat şi în trecut, agenţia consideră că situaţia gravă a finanţelor publice a fost cauzată de creşterile nesustenabile ale cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, de iresponsabilitateta politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani", a declarat Florin Cîţu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL