Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lecţie de educaţia ideologică în manualele unice din Ungaria

Monday, 22 October 2018, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

Manualul prezintă, caricatural, Germania ca o scroafă care hrănește porcuşorii Grecia, Spania și Portugalia, în timp ce porcușor Ungaria este îndepărtat, trasmiţând impresia că Ungaria nu este beneficiar al banilor pe care Germania îi varsă în bugetul Uniunii Europene, scrie Hungarian Spectrum, citat de edupedu.ro.

SUA şi NATO sunt cele care condus, de fapt, Uniunea Europeană (descrisă drept o fabrică de confetti), iar Transilvania este casa maghiarilor. Sunt doar câteva dintre lecţiile de geografie pe care elevii maghiari le asimilează din manualul de clasa a 8-a.

Manualul este un amalgam de informații corecte, la zi, prezentate într-o modalitate atractivă şi uşor de înţeles, dar adaptate în conformitate cu ideologia promovată politic, relatează publicația citată.

Analiza publicată de Hungarianspectrum.org remarcă faptul că manualul are şi numeroase plusuri, explică bine structura Uniunii Europene și beneficiile pe care le au cetățenii ungari. 

Manualul nu le explică elevilor nimic despre refugiați, deși îi întreabă diferențele dintre refugiați și emigranți.

Autorii analizei menționează că în acest caz contează fundamental orientarea și vederile politice ale profesorilor de la clasă, în condițiile în care sunt slabe șanse ca elevii să fi auzit cuvântul “refugiat”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL