Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Manevre militare americane lângă Coreea de Nord imediat după întoarcerea lui Trump în SUA

Thursday, 16 November 2017, 08:18 Sursă: REALITATEA.NET

La aplicațiile, care vor dura 10 zile, participă 14.000 de militari americani, portavionul USS Ronald Reagan, precum și distrugătoarele de rachete USS Stethem, USS Chafee și USS Mustin, conform unui comunicat US Navy.

Coreea de Nord, care a reînviat tensiunile regionale prin efectuarea unui al șaselea test nuclear și a mai multor teste cu rachete balistice cu rază lungă de acțiune în ultimele luni, condamnă cu regularitate aceste manevre militare, percepându-le ca pe o amenințare la adresa securității sale și, uneori, răspunde prin exerciții militare.

Manevrele anuale americano-nipone sunt destinate să "sporească capacitatea defensivă și interoperabilitatea forțelor japoneze și americane prin antrenamente de operațiuni aeriene și navale", indică marina americană.

Aceste manevre maritime succed unei săptămâni de exerciții comune la sol, precum și unui amplu exercițiu aeronaval implicând trei portavioane americane, pentru prima dată într-un deceniu în Pacific, însoțite de elemente ale armatei sud-coreene și ale forțelor japoneze de autoapărare.

După revenirea dintr-un turneu asiatic de 12 zile, președintele american Donald Trump a promis miercuri să pună "presiune maximă" pe Coreea de Nord, pe care a calificat-o drept "dictatură perversă", ținând lumea ostatică prin "șantaj nuclear", potrivit Agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL