Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Majorarea PENSIILOR cu 40%. Florin Cîțu: ”E o decizie politică pe care va trebui să o ia Guvernul”

Sunday, 26 April 2020, 21:40 Sursă: Realitatea.NET

Florin Cîţu a explicat, duminică seara, la un post TV, că nu s-a luat o decizie în privința creșterii pensiilor cu 40% și a explicat de ce nu au mai fost tăiate salariile demnitarilor.

Întrebat dacă să mai aștepte pensionarii să le fie crescute pensiile în toamnă, Florin Cîţu a răspuns: ”Eu am alocat resursele când am construit bugetul. Nu e o decizie luată. Mergem înainte. Deficitul bugetar s-a dublat, presiunea de pe pieţele financiare există. Este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul. Nu va exista nicio problemă cu banii pentru pensii, salarii, şomaj tehnic. Vom plăti la timp tot ce e de plătit”.

Referitor la de ce nu au mai fost tăiate salariile demnitarilor, ministrul de Finanțe a spus că toţi senatorii PNL au donat o sumă de 20 la sută din salariu. ”O parte dintre angajaţi nu au mai primit o parte din sporuri, deci am făcut economii. În acelaşi timp, informatizarea aparatului public e o reformă care va avea implicaţii pe termen lung. Va restructura total administraţia publică. Cu şomajul tehnic, s-ar fi făcut o economie de 200 de milioane de lei. Nu se putea lua o măsură unitară, ci doar pentru câteva ministere”, a explicat Florin Cîțu.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL