Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai multă energie!

Tuesday, 15 April 2014, 15:29 Sursă: REALITATEA.NET

Oboseala pe care o resimţi încă de la primele ore ale dimineţii şi starea de moleşeală sunt doar câteva dintre „semnalele“ pe care organismul le transmite atunci când nu ai avut suficientă grijă de tine.

Este adevărat că suplimentele de vitamine şi de minerale te pot ajuta în situaţia de faţă, însă beneficiile vin „la pachet“ cu o serie de efecte mai puţin dorite. Îţi propunem să descoperi în rândurile de mai jos remedii simple, dar cu rezultate maxime.

Ceaiul verde, o „altfel“ de cafea

Când vine vorba de oboseală, cafeaua se numără cu siguranţă printre soluţiile la care apelezi. Porţia de energie o poţi obţine în egală măsură şi din ceaiul verde, care se laudă cu o listă lungă de beneficii.

„Ceaiul verde este binecunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, de aceea se numără printre cele mai bogate surse de energie oferite de natură. El accelerează arderile din organism, reducând absorbţia lipidelor şi a glucidelor“, explică Ionela Jurj, specialist ORL, cu competenţe în homeopatie, biorezonanţă la Centrul de Sănătate şi Viaţă O&D, Bucureşti.

Ceaiul îl prepari dintr-o lingură de frunze de ceai verde la o cană de apă clocotită. Laşi vasul acoperit 5 minute, după care strecori şi bei 1-2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00 (poate da insomnie).  

Seminţele încolţite redau vitalitatea

Conţinutul bogat de antioxidanţi, mineralele, enzimele, fibrele, proteinele şi fitohormonii fac din seminţele încolţite adevărate surse de energie. Obţinute din seminţele de legume, de fructe sau de cereale puse la germinat, ele revitalizează fizicul şi psihicul.

„Producerea germenilor este o metodă simplă: sunt necesare seminţele (netratate chimic), recipiente din sticlă sau din porţelan şi un adaos de apă. Timpul de germinare este de 3-4 zile, dar diferă de la caz la caz, în funcţie de tipul seminţei“, adaugă specialistul Ionela Jurj.

Ele se pot consuma atât când germenii sunt de dimensiune mică, dar şi atunci când ei cresc mai mari (2-6 centimetri). De exemplu, germenii obţinuţi din grâul încolţit ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău“, îmbunătăţesc reflexele şi cresc abilitatea organismului de a face faţă stresului.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL