Mai mulți români care au plătit taxele online s-au trezit cu conturile blocate de ANAF

Thursday, 21 March 2019, 21:43, Sursă: REALITATEA.NET

Atenţie cum alegeţi să vă plătiţi taxele şi contribuţiile la Fisc. Pe reţelele de socializare, oamenii se plâng că şi-au achitat datoriile online pe ghiseul.ro, dar banii nu au ajuns la ANAF. Aşa se face că mulţi s-au trezit cu noi somaţii de plată pentru sumele achitate sau chiar cu conturile blocate, potrivit Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

Erorile de plată de pe platforma ghișeul.ro apar în cazul impozitelor pe venit, a contribuţiilor la sănătate şi a asigurărilor sociale. Şi, în unele cazuri, chiar şi pentru impozitele locale. 


Angajaţii Fiscului spun că până când banii nu vor fi în sistem, oamenii sunt somaţi să plătească. Ba chiar unii s-au plâns ca au poprire pe cont. 

La direcția fiscală a sectorului doi, oamenii caută să li se facă dreptate, dar angajaţii le întorc spatele.


Administratorii platformei ghișeul.ro le recomandă utilizatorilor să verifice dacă plăţile online au fost înregistrate. Iar pentru asta trebuie să meargă la sediile ANAF, desi tocmai acest drum au vrut sa-l evite atunci când au plătit online. 


Cei care şi-au achitat dările la stat și totuși apar cu datorii, trebuie să depună o cerere de recalculare la Fisc şi să anexeze dovada plăţii.