Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE: Testul nuclear din Coreea de Nord, o provocare la adresa păcii și securității la nivel global

Friday, 09 September 2016, 13:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu profundă îngrijorare de anunțul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) din 9 septembrie 2016 privind efectuarea unui nou test nuclear. Dacă se confirmă, această acțiune reprezintă o gravă încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, prin care s-a solicitat în mod repetat RPDC renunțarea la dezvoltarea armelor de distrugere în masă și programelor balistice, și reprezintă o provocare la adresa păcii şi securităţii în regiune și la nivel global.

În calitate de președinte al Comisiei Pregătitoare a Organizației privind interzicerea totală a testelor nucleare, România va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile privind dosarul nuclear nord-coreean și implicațiile sale", se arată în comunicatul MAE.

Coreea de Nord a derulat cel mai puternic test nuclear de până acum. "Nu este o zi fericită"

Phenianul a realizat al cincilea și cel mai mare test nuclear de până acum. Declaraţia a fost făcută după ce institutul american de geologie a anunţat că a detectat un seism cu magnitudinea 5,3, în apropierea sitului nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri. Prima confirmare a venit de la guvernul sud-coreean, iar apoi, vestea a fost anunțată chiar de Phenian.

Ce semnifică de fapt noul test nuclear al Coreei de Nord. Vești sumbre pentru întreaga lume

 

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL