Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE avertizează: circulaţie dificilă în zona oraşului italian Genova, după tragedia de marți

Tuesday, 14 August 2018, 23:53 Sursă: REALITATEA.NET

 "Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în urma prăbuşirii unei porţiuni de pod al carosabilului autostrăzii A10, din apropierea oraşului Genova, a fost închisă temporar circulaţia rutieră în zonă, pe segmentul de autostradă A10: Genova-Savona, între intersecţia A7 Milano-Genova şi Aeroportul din Genova. Societatea "Autostrade per l'Italia" recomandă persoanelor care se află în zonă să folosească autostrada A26 Genova-Gravellona Toce, D26 Predosa Bettole şi autostrada A7 Milano-Genova, precum şi celelalte drumuri regionale", se arată într-un comunicat.

Pentru informaţii actualizate cu privire la circulaţia rutieră, MAE recomandă consultarea site-ului "Autostrade per l'Italia" la https://www.autostrade.it şi al Poliţiei de Stat italiene la https://www.poliziadistato.it/. De asemenea, având în vedere condiţiile meteorologice, pe alocuri nefavorabile, caracterizate de precipitaţii intense şi furtuni, se recomandă consultarea site-ului Serviciului naţional de Protecţie Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă la Consulatul General al României la Torino.

MAE recomandă, de asemenea, consultarea paginilor de Internet http://torino.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbuşit a căzut în cea mai mare parte peste şinele de tren peste care trecea. Prăbuşirea pare să fi afectat şi parcarea aparţinând de o uzină de energie, uzină în care - dat fiind că pe 15 august nu se lucrează nici în Italia - nu se afla decât o echipă de întreţinere.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30 locale (09.30 GMT), pe fondul unor ploi torenţiale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL