Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lupte crâncene în Parlament pentru un vot la moțiunea de cenzură

Tuesday, 08 October 2019, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Tensiune în creştere înainte de moţiunea de cenzură. Puterea şi Opoziţia au ajuns să se războiască în plenul Camerei Deputaţilor pentru un vot. Este vorba despre mandatul de deputat al lui Octavian Goga, afiliat PSD, care ar fi trebuit să fie vacantat, ca urmare a condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare.

În locul acestuia ar fi trebuit să vină un deputat PMP, care ar fi votat pentru demiterea Guvernului. Opoziţia a pierdut această bătălie însă.

Plenul Camerei Deputaților nu a vacantat, marti, mandatul de deputat al lui Octavian Goga (PSD), din lipsă de cvorum, ședința fiind închisă de Marcel Ciolacu dupa o disputa intre PSD si opozitie.

În locul PSD-istului Octavian Goga, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, urma să vina un PMP-ist care vota pentru demiterea Guvernului, dar acest lucru nu se va mai intampla pana la motiunea de cenzura.

Ședința Camerei Deputaților a debutat cu scandal intre putere si opozitie. PNL si USR au zis ca votul in cazul lui Goga a fost pus special la sfarsitul sedinei ca sa nu mai fie cvorum de lucru, iar Pro Romania a zis ca sunt suspiciuni ca PSD-istii isi vor scoate cartelele din aparatul de vot sau vor iesi din sala la votul in cazul vacantarii mandatului.

In urma unor consultari, s-a decis ca vacantarea mandatulul lui Octavian Goga sa se voteze la inceputul sedintei. Dar au fost 152 de voturi, 1 contra, 1 abtinere si 3 nu au votat. „Constatand lipsa de cvorum, suspend sedinta. Multumesc”, a zis Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor.

Astfel, Octavian Goga nu mai este deputat pentru ca s-a luat act de incetarea mandatului sau, dar nici nu vine PMP-istul in locul lui, pana la motiunea de cenzura.

Barna:"PSD a făcut scut în jurul unui condamnat"

Liderul USR, Dan Barna, susține că PSD a făcut scut în jurul unui condamnat penal pentru a mai câștiga un vot la moțiunea de cenzură.

”PSD-ul a făcut bloc în fața unui condamnat penal. Au preferat să facă blocheze întreaga ședință a Camerei Deputaților pentru a

Nu mai putem continua în acest fel, nu mai putem continua cu această bătaie de joc din Parlament, cu bătaia de joc la adresa opțiunii majoritare exprimate de români.

Miza acestui boicot este clară! În locul acestui deputat PSD venea unul de la PMP, care ar fi votat moțiunea. Au încercat, în acest fel, să mai ciupească un vot la moțiunea de cenzură.”, a spus Dan Barna.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL