Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hristos a înviat! Credincioșii din toată țara sărbătoresc Paştele

Saturday, 27 April 2019, 09:41 Sursă: REALITATEA TV

Lumina Sfântă este considerată de toți credincioșii un miracol al ortodoxiei, care are loc în fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, în locul în care a înviat Iisus Hristos.

sursă video: Realitatea TV

 

Lumina Sfântă a ajuns în România de la Ierusalim, cu o cursă specială, sîmbătă seară şi a fost aşteptată de zeci de înalte feţe bisericieşti, pe aeroportul Henri Coandă.  

 

sursă video: Realitatea TV

 

Focul sfânt s-a aprins la Ierusalim, sămbătă după-amiază, în jurul orei 14:30. Mii de credincioși s-au strâns în Biserica Sfântului Mormânt, pentru a fi martori la coborârea luminii sfinte a Învierii. 

În sunetul clopotelor, Patriarhul Ortodox de la Ierusalim, Teofil al III-lea, a ieşit din biserică pentru a împărți lumină miilor de credincioși, strânși încă de la primele ore ale dimineții. Sfântul Mormânt a fost sigilat ieri seară şi inspectat de trei poliţişti, pentru a nu exista nicio sursă de foc. Potrivit credinţei, lumina sfântă a coborât din cer, în timpul slujbei, şi a aprins vata pusă special pe mormântul Mântuitorului. De la acest foc, Patriarhul Ierusalimului a aprins două mănunchiuri a câte 33 de lumânări, de la care a împărţit lumina sfântă a Învierii credincioşilor. Aceasta va ajunge în această seară şi în România. 

După rugăciune, cei prezenţi în biserică pot vedea o lumină asemănătoare unui fulger, care vine prin cupola aflată deasupra Capelei Sfântului Mormânt. Patriarhul va aprinde două mănunchiuri a câte 33 de lumânări fiecare, apoi va ieși şi va împărți lumina credincioşilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL