Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: Sunt cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii. Este un comportament iresponsabil

Thursday, 15 October 2020, 23:02 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Premierul i-a felicitat pe Mitropolitul Moldovei și pe toți preoții care ”s-au comportat exemplar” și ”au îndemnat oamenii la un comportament corect” cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

”Sunt, din păcate, cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii care pur și simplu neagă existența pericolului”, dând dovadă de ”un comportament iresponsabil”, a adăugat Orban.

Despre decizia autorităților de a permite accesul la moaștele Sf. Parascheva tuturor credincioșilor aflați în Iași, indiferent dacă erau sau nu din județ, Premierul a explicat a fost vorba despre o decizie operativă, necesară în condițiile în care acolo ”spiritele erau extrem de încinse”. Erau ”foarte mulți agitatori de profesie” și ”se putea ajunge inclusiv la bătaie”, a subliniat Șeful guvernului.

Întrebat despre decizia autorităților în legătură cu următoarea sărbătoare religioasă importantă, Sf. Dumitru, premierul a răspuns că vor avea loc discuții cu reprezentanții B.O.R. astfel încât să nu se organizeze pelerinaje, iar la eveniment să poată participa doar locuitorii din București și Ilfov. ”Nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport și care pot să creeze aglomerații”, a conchis Orban, citat de hotnews.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL