Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: Îi rog pe părinți să aibă încredere. Solicitarea de demitere a Monicăi Anisie, un gest politicianist

Sunday, 13 September 2020, 13:35 Sursă: realitatea.net

„Decizia de a începe anul școlar este o decizie care era clară din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, sigur că sunt diferite aspecte care n-au fost puse la punct în detaliu. Orice fel de aspect poate fi remediat. (...) Eu îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor să respecte regulile”, a spus Orban.

"Nu trebuie să intrăm în panică. Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele şcolare, cu direcţiile de sănătate publică, cu directorii de şcoli, cu reprezentanţii autorităţilor locale, astfel încât să putem lua toate măsurile care să apere sănătatea elevilor şi a copiilor. Sigur că şi părinţii trebuie să aibă încredere în începerea anului şcolar. Este o necesitate. Şi aşa, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgenţă, patru luni de zile cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situaţie în care este necesară începerea şcolii"," a mai declarat premierul.

Ludovic Orban i-a răspuns și fostului premier Dacian Cioloș, care a solicitat public demiterea Monică Anisie. ,,Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna. Anisie a fost secretar de stat în mandatul său. Să înțeleg că atunci era bună, acum, când nu mai este în partidul său, nu mai este?!"

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL