Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucruri pe care nu le știai despre Lună

Thursday, 02 May 2019, 12:04 Sursă: REALITATEA.NET

„Din perspectiva noastră, Luna și cerul nocturn sunt rotite la 180 de grade, prin comparație cu prietenii noștri din Emisfera Nordică”, a explicat astronomul Jake Clark, de la University of Southern Queensland din Australia. „În Sud vedem Oceanul Procellarum întunecat al Lunii, din colțul de sud-est, prin comparație cu colțul de nord-vest văzut de observatorii din Emisfera Nordică”.

Luna arată diferit în funcție de locul în care te afli pe Pământ

Atunci când Luna se află în stadiul de semilună, aceasta poate fi văzută diferit de fiecare dintre noi, în funcție de locul în care ne aflăm pe Pământ. „Data viitoare când planifici o călătorie către o țară de lângă Ecuator în timpul semilunii, când Luna apune seamănă cu o față zâmbitoare”, a zis Clark.

De ce vedem Luna?

Luna nu este o sursă de lumină, aceasta nu are lumină proprie. Luna reflectă lumina de la Soare. Putem vedea Luna, deoarece lumina de la Soare ajunsă pe Lună este „aruncată” înapoi pe Pământ. Dacă Soarele nu ar fi fost acolo, nu am putea vedea Luna.

Soarele luminează o parte a Lunii, de ceea avem senzația că aceasta își schimbă forma, însă ceea ce vedem de fapt este Luna luminată de lumina Soarelui în unghiuri diferite, în zile diferite.

Alte curiozități despre Lună

Noi vedem mereu aceeaşi parte a Lunii. Luna îşi păstrează mereu aceeaşi parte îndreptată spre noi, astfel nu putem vedea spatele Lunii de pe Pământ.

Luna se roteşte în jurul Pământului, şi de asemenea, se roteşte în jurul propriei axe în acelaşi ritm. Acesta este motivul pentru care vedem mereu aceeaşi parte a Lunii.

La câteva zile după Luna nouă, atunci când există doar o semilună foarte subţire, puteţi vedea, uneori, lumina Pământului pe porţiunea neluminată a Lunii. Lumina Pământului este cauzată de lumina Soarelui, care se reflectă pe Pământ şi care reflectă la rândul ei pe Lună.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL