Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucian Mîndruţă îl desfiinţează pe Patriarhul Daniel. "Eşti un angajat obraznic"

Thursday, 05 November 2015, 18:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Scrisoare deschisa catre Penibil Intaiul, preafericit fara motiv", incepe Lucian Mindruta scrisoarea publicata pe blogul sau personal.
"Draga Dane,
Am auzit ca te-ai enervat. Da iarta-ma ca ma adresez la persoana a II-a, nu pot sa vorbesc respectuos cu toti angajatii. Da, cu angajatii. Ca si daca iei un leu din taxele mele, esti la mine pe mosie. Și ești un angajat obraznic, care te otarasti la mine cand iți zic sa-ti faci treaba. Care e treaba ta si ce drept am sa te invat desi n-am pus mana pe terfeloage sa stiu de ce canti pe nas trei strofe in loc de doua, pe care oricum nu le inteleg, care oricum fac parte dintr-un rit bizantin ridicol si lipsit de continut?
Treaba mea e sa fiu cetatean si a matale e sa indrumi institutia publica pe care o conduci in folosul celor care iti platesc salariul si confortul si ifosele. Dar ce inseamna asta? Inseamna ca in loc sa punem noi mana pe cartile tale ferecate in argint, sa deschizi matale cartile noastre. Sa citesti si alte carti, scrise in ultimii 200 de ani, nu in primii 200. Sa citesti, sa faci conspect si sa te pui la punct cu rolul Bisericii într-o societate care nu vrea sa se intoarca in Evul Mediu, unde ai duce-o tu dac-ai putea. Sensul crestinismului e iubirea fata de ceilalti, spusa in cuvinte putine și exprimata in fiecare zi in multe fapte. Iar aici, matale esti nul. Cu multe zerouri, cam cat alea de la Catedrala. Tocmai de aceea, Romania, ca si Biserica ei au impreuna nevoie de un Martin Luther. De o reforma. Nu de un Daniel cocotat cu voie de la stapanire pe masinaria de linistit multimea. (....) Si poate, împreuna, au nevoie de ceva ce iti lipsește cumplit si stii si tu si de aia nu iesi niciodata in public. De ceva ce e in Biblie, dar a disparut complet din viata noastra. Se numeste HAR si nu vine ca optional nici macar la versiunea limuzina de la Audi", a scris Lucian Mindruta, notează Cancan.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL