Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucian Bode, pe șantier: ”Tronsonul 3 şi 4 al drumului expres Craiova – Piteşti au intrat în linie dreaptă

Tuesday, 30 June 2020, 19:51 Sursă: Realitatea.NET

”Alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Economiei, Virgil Popescu, am vizitat astăzi şantierele deschise pe tronsoanele 1 și 2, aparținând drumului expres Craiova – Piteşti. Am fost plăcut surprinși să găsim o mobilizare extrem de buna, de unde și înregistrarea unui progres fizic dublu faţă de luna mai. Pentru că aici avem un antreprenor foarte serios, pe care îl dau ca exemplu în vizitele pe care le fac pe toate șantierele României, sunt încrezător că lucrările la acest obiectiv important de infrastructură se vor finaliza înainte de termenul contractual stabilit la sfârşitul anului 2021.

Totodată, vreau să dau o veste bună Olteniei, și anume că dacă tronsonul 1 şi tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești sunt în execuţie, cu un progres fizic foarte important, de astăzi pot să spun că şi tronsonul 3 (31,7 km) şi tronsonul 4 (31,8 km) al acestui obiectiv au intrat în linie dreaptă. Ceea ce înseamnă că reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au desemnat câştigătorul licitaţiei pentru cele două tronsoane de drum expres amintite. De asemenea, mă bucur să fac cunoscut că astăzi colegii mei de la CNAIR au finalizat raportul procedurii pentru tronsonul 4. Aşadar tronsonul 3 (670 de mil. de lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 de luni execuţie), tronsonul 4 (617 mil. de lei plus TVA, 12 luni proiectare și 24 de luni execuţie), vor avea acelaşi anteprenor serios care execută şi tronsonul 2. În condiţiile în care, în perioada legală, nu se vor depune contestații, estimăm că în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul pentru proiectare şi execuţie atât pentru tronsonul 3, cât şi pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova - Pitești.

Așa cum am menționat și de pe celelalte șantiere de infrastructură din țară, vizitate împreună cu domnul prim-ministru, obiectivul asumat de Guvernul Ludovic Orban este să dezvoltăm împreună toate regiunile României. Vă asigur că nicio regiune nu rămâne în urmă!

Guvernul Ludovic Orban este determinat să recupereze anii de întârziere a lucrărilor pe obiectivele mari de infrastructură din România, proiecte ținute la sertar sau înfrânate de către vechile guvernări. Noi suntem determinați să investim în infrastructura de transport, pentru că suntem conștienți că doar astfel vom putea dezvolta economia României”, a declarat, marți, Lucian Bode.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL