Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucian Bode anunță alocarea a 2% din PIB pentru domeniului transporturilor. Ce prevede planul investițional pentru perioada 2020 – 2030

Wednesday, 22 July 2020, 13:06 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a susținut, miercuri, Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Bode a declarat că va manifesta toleranță zero față de încercările de a sabota implementarea unor proiecte complexe și de durată, precum cele de infrastructură. Mai mult, oficialul adaugă că alocarea a 2% din PIB/an pentru finanțarea domeniului transporturilor nu este suficientă și nu garantează implementarea acestor proiecte.

“Guvernul a prezentat la începutul lunii iulie viziunea de dezvoltare economică a României pentru următorii ani. Se pune un accent important pe investiții publice. La capitolul de infrastructură din acest plan, noi am venit cu un angajament ferm care vizează alocarea a 2% din PIB / an pentru finanțarea domeniului transporturilor. Afirm că nu va fi suficient acest procent. Faptul că vom avea 2%, față de 0,6% cât este acum, nu înseamnă că este garantată implementarea proiectelor”, a spus ministrul Transporturilor.

“Am identificat un set minimal de șase măsuri care vor conduce la implimentarea accelerată și profesionistă a proiectelor de infrastructură: creșterea calității sudiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice, eficientizarea relației cu instituțiile și entitățile avizatoare, îmbunătățirea legislației privind achizițiile publice, introducerea unui sistem de judecată mai rapidă a contestațiilor, creșterea performanței beneficiarilor și a cooperării între autoritățile locale și cele naționale și o monitoriare profesionistă a implementării acestor proiecte”, a mai precizat Bode.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL