Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură pentru DNA la Alba Iulia: decizia privind dezincriminarea abuzului în serviciu, definitivă

Thursday, 30 March 2017, 15:08 Sursă: REALITATEA.NET

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a atacat cu contestaţie în anulare decizia Curţii de Apel Alba Iulia prin care a fost anulată condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, însă Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au respins acțiunea parchetului anticorupție. 

Decizia este una definitivă, astfel că Dan Daniel scapă de închisoare. 

În data de 9 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara. Judecătorul a considerat că în cauza pe care a judecat-o a apărut "o dezincriminare a faptei" ca urmare a deciziei CCR.

Mai exact, decizia a fost dispusă ca urmare a unei măsuri extraordinare de atac, contestaţia la executare, făcută după ce procesul în apel s-a terminat fiind dispusă o decizie definitivă. Ulterior sentinţei finale, Daniel Dan a contestat decizia, invocând decizia CCR. Astfel, DNA va folosi o altă cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare care se poate face, printre alte situaţii, "când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă."

Judecătorii de la Alba au explicat decizia susţinând că a intervenit o modificare a elementelor constitutive ale infracţiunii, ca urmare a deciziei CCR privind abuzul în serviciu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL