Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură dură pentru ISIS. "Dușmanul începe să aibă dificultăți"

Thursday, 01 December 2016, 09:31 Sursă: Agerpres

Loviturile sunt destinate "să scoată din uz", și nu "să distrugă" podurile, a anunțat generalul britanic Rupert Jones, adjunctul șefului forțelor coaliției, într-o videoconferință organizată de la Bagdad.

Aceste atacuri au ca scop în special să îi împiedice pe jihadiștii retrași la vest de Tigru să transporte camioane cu bombe pe malul celălalt al fluviului, unde au loc lupte, a explicat el.

Conduse de kamikaze, aceste dispozitive fac ravagii printre forțele irakiene.

Coaliția și forțele irakiene sapă gropi de mari dimensiuni în unele drumuri pentru a împiedica să circule mașinile pline cu explozivi, a adăugat generalul Rupert Jones.

Această tactică pare să dea rezultate, pentru că "numărul camioanelor bombă utilizate de inamic s-a redus", a declarat el.

Responsabilul militar a apreciat că asaltul asupra orașului Mosul, care a intrat în săptămâna a șaptea, avansează "în general cum a fost prevăzut".

"Impresia mea este că dușmanul începe să întâmpine dificultăți", a estimat el, invitând totodată la "răbdare".

Coaliția se așteaptă ca, "în săptămânile ce vor urma, luptele înverșunate să continue", a spus generalul britanic.

Forțele irakiene progresează lent spre Tigru, dar SI opune o rezistență aprigă și continuă să pună la cale atacuri împotriva cartierelor pe care le-a pierdut.

Forțele de elită ale trupelor antiteroriste au cucerit aproape jumătate din cartierele din estul orașului Mosul, al doilea ca mărime din Irak.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL