Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură dură pentru Huawei! Ce se întâmplă cu telefonul revoluționar al chinezilor

Tuesday, 18 June 2019, 13:45 Sursă: REALITATEA.NET

Huawei Mate X este telefonul pliabil al companiei și telefonul cu un cost extraordinar de 1700 de dolari! El a fost prezentat în februarie și trebuia lansat în iunie, dar acesta a fost amânat pentru septembrie. Gigantul chinez a declarat pentru CNBC și The Wall Street Journal că această amânare este rezultatul testelor extinse, pentru a se asigura că telefonul este gata pentru consumatori.

Practic, chinezii spun că nu vor ca telefonul lor să aibă aceeași soartă ca și Samsung Galaxy Fold, ce pare a fi anulat. Telefonul pliabil al coreenilor a fost lansat la finalul lunii aprilie, dar modelele livrate către jurnaliști au început să se strice după doar câteva zile.

Samsung a zis că telefonul o să revină în iunie, dar majoritatea retailerilor americani au anulat precomenzile pe care le-au primit pentru dispozitiv, AT&T fiind compania care a anunțat cel mai recent această decizie

Pe cine dă vina Huawei pentru amânarea lui Mate X

Reprezentanții chinezilor au spus că "nu vrem să lansăm un produs care să ne distrugă reputația”. Totuși, problema mai mare pentru Huawei nu este neapărat rezistența telefonului pliabil, cât efectele negative pe care le are embargoul impus de SUA.

Reamintim că Huawei nu mai are voie să facă afaceri cu companiile americane de tehnologie. Asta înseamnă că nu mai are acces la componente hardware, dar nici la sistemul de operare Android pentru viitoarele sale telefoane.

Mate X este într-o situație incertă. El a fost anunțat în februarie, dar embargoul a fost impus în mai. Asta înseamnă că Mate X va putea folosi Android? Nu se știe încă. Cei de la CNBC spun că telefonul se va lansa cu Android, dar jurnaliștii de la Wall Street Journal cred că situația încă este discutată.

Sursă


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL