Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură dură pentru Guvern. Nemţii de la Volkswagen aleg Turcia lui Erdogan pentru fabrica auto

Tuesday, 11 December 2018, 15:15 Sursă: REALITATEA.NET

Informaţia apare într-un articol din presa turcă, citat de Realitatea Financiară, şi nu a fost confirmat oficial de gigantul auto din Germania.

Decizia Volkswagen vine în urma normalizării relaţiilor dintre Turcia şi Germania, se arată în articolul apărut în Daily Sabah.

„Ca urmare a eforturilor de mai bine de un deceniu de a convinge gigantul german să investească în Turcia, Volkswagen a decis să deschidă o fabrică în țară, care va angaja 5.000 de persoane anual și va produce modele Skoda și Seat", titrează publicaţia turcă.

Turcii citează un raport publicat de revista auto germană AutomobilWoche care anunţă că experienţa Turciei în domeniul producţiei auto a jucat un rol în decizia Volkswagen.

Tensiunile din relațiile bilaterale au dispărut în urma vizitei președintelui Recep Tayyip Erdoğan în Germania, în septembrie, dând impuls investițiilor germane în ţara asiatică, precizează Daily Sabah.

România a fost ocolită înainte de Volkswagen şi de alte nume mari din industria auto: Audi (parte din concernul VW) a ales Ungaria, Mercedes a anunţat de asemenea o investiţie majoră în ţara lui Viktor Orban.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL