Lovitură dură pentru BMW. "A fost o surpriză"

Wednesday, 26 September 2018, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Producătorul german de maşini de lux BMW şi-a înrăutăţit estimările privind profitul din acest an şi marja de profit din cauza tensiunilor comerciale la nivel global.

Producătorul german de maşini de lux BMW AG şi-a înrăutăţit estimările privind profitul înainte de taxe din acest an şi marja de profit, din cauza concurenţei intense în urma noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP), transmite Agerpres.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Escaladarea tensiunilor comerciale la nivel global, care au dus la majorarea tarifelor de import, sporesc de asemenea incertitudinile de pe piaţă. Prin urmare, profitul înainte de taxe din acest an ar urma să scadă moderat şi nu să rămână la nivelul de anul trecut, a anunţat BMW.

La divizia auto, marja de profit ar urma să fie de cel puţin 7% în 2018, faţă de ţinta grupului de cel puţin 8-10%.

"Această înrăutăţire a estimărilor privind câştigul anual reprezintă o surpriză dar a fost determinată de schimbarea condiţiilor de pe piaţă", afirmat analistul Frank Schwope de la NordLB.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE