Lovitură de teatru. Partidul lui Tăriceanu s-a retras singur din ALDE european

Thursday, 30 May 2019, 21:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a retras din ALDE Europa. Norica Nicolai, până acum europarlamentar ALDE Ro, a confirmat, joi, că formațiunea sa nu mai este parte a ALDE Eu, potrivit g4media.

Anunțul a fost făcut inițial de Alin Mituța, membru PLUS, partid care alături de USR, a negociat cu grupul condus de Guy Verhofstadt participarea la noua forță centristă din Parlamentul European.

„ALDE România nu mai este membru al partidului ALDE european, după ce nu a mai așteptat decizia iminentă de a fi exclus, retrăgându-se de bunăvoie. Așteptăm cu interes și decizia Socialiștilor europeni în legătură cu PSD, cu care au înghețat relațiile înainte de alegeri, dar și decizia PPE legată de iliberalii de la Fidesz. La fel ca România, Europa are nevoie să înceapă să-și construiască viitorul pe curat. Noi, USR PLUS, asta facem deja construind un nou grup politic care să revigoreze proiectul european și să-l scoată din stagnarea în care se află de mulți ani. Pentru prima dată de la intrarea în UE avem șansa de a conta cu adevărat în Europa", a scris Mituța.

Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt a participat la ultimul miting de campanie al Alianţei USR-PLUS.

El a declarat că Europa este una a valorilor precum democraţia, libertatea, respectarea drepturilor cetăţenilor, a statului de drept şi a luptei anticorupţiei, valori care sunt în antiteză cu actualul Guvern PSD-ALDE.

Iohannis o umilește pe Dăncilă după alegeri. PSD, lăsat de căruță la consultări


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ