Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locul din lume în care LOCUIESC NUMAI FEMEI. Tinerele au lansat un apel pentru a-şi găsi perechea

Thursday, 28 August 2014, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

Noiva do Cordeiro este un mic sat aflat din sud-estul Braziliei, în care reprezentanții sexului masculin sunt foarte rari. Populația este alcătuită din 600 de femei, cea mai mare parte între 20 și 35 de ani. Unele sunt căsătorite și au copii, însă soții lor lucrează departe de casă și se întorc în sat numai la sfârșitul săptămânii. Băieții sunt invitați să plece din sat când împlinesc 18 ani și niciunui bărbat nu i se permite să se instaleze printre femei.

Totul se petrece conform unei tradiții instaurate în 1891, atunci când o tânără condamnată pentru adulter a fost excomunicată, ea și cele cinci generații următoare. Femeia s-a stabilit la Noiva do Cordeiro unde au început să vină și alte femei și mame necăsătorite. Au încercat să vină și bărbați, dar degeaba: sexul frumos este la putere în sat, femeile administrând totul, de la agricultură la arhitectură, trecând prin religie.

Problema generală este că, astfel izolate, femeilor le este greu să își găsească sufletul pereche. "Bărbații pe care îi întâlnim aici sunt fie căsătoriți, fie rude cu noi", povestește Nelma Fernandes, o tânără de 23 de ani care visează să își găsească iubirea vieții, dar refuză categoric să plece din sat.

În prezent, comunitatea a acceptat să încalce oarecum regulile, adresând un apel bărbaților celibatari dispuși să i se alăture, cu o singură condiție: pretendenții trebuie să fie de acord să trăiască sub conducerea femeilor. "Există o grămadă de lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbații. Satul nostru este mai drăguț, mai bine organizat și mult mai armonios decât dacă la conducere ar fi bărbați", a adăugat Nelma.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL