Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locuitorii oraşului Deva plătesc mai mult pentru apă, deşi consumul a scăzut

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Consumă mai puţin, dar plătesc mai mult. În Deva, tarifele la apă potabilă şi servicii de canalizare–epurare au crescut cu 16%, începând de la 1 septembrie.

Consilierii locali au decis să majoreze tarifele după ce au constatat că, în ultimul an, cheltuielile societăţii de distribuţie au rămas aceleaşi, în condiţiile în care locuitorii oraşului au consumat mai puţină apă. Ca urmare, sumele încasate nu au au mai fost atât de mari, iar societatea de distribuţie are nevoie de bani ca să funcţioneze în continuare.

Societatea de distribuţie a apei spune însă că majorarea este justificată, pentru că foloseşte aceleaşi utilaje de producţie, care consumã la fel de mult, acelaşi personal care deserveşte atât uzina de producţie, cât şi serviciile de distribuţie. Prin urmare, cheltuielile sunt la fel de mari, deşi consumul este mai mic.

Tariful pentru un metru cub de apă potabilă a crescut de la 1,42 lei la 1,65 lei, iar cel pentru canalizare a fost stabilit la 0,27 lei/mc, la care se adaugă şi TVA de 19%.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL