Locuitorii Londrei au primit o invitaţie ciudată de 1 aprilie. Farse care au păcălit o lume întreagă

Friday, 01 April 2016, 16:39, Sursă: REALITATEA.NET

1 aprilie, ziua când oamenii din toată lumea sărbătoresc veselia, glumele, farsele, poantele, încă din vremea romanilor. În timp ce unii se amuză cu farse banale precum înlocuirea zahărului cu sare, un păianjen de plastic aruncat în ceaiul cuiva sau simpla legare a şireturilor, unele persoane şi-au dedicat mai mult timp acestei festivităţi amuzante şi au păcălit o întreagă lume.

1. În 1860, locuitorii Londrei au primit următoare invitaţie: „Turnul Londrei: sunteţi invitaţi la ceremonia anuală de spălare a leilor albi, duminică, 1 aprilie 1860. Intrarea se face la White Gate.”Până la prânz, în faţa clădirii se făcuse o coadă de peste 1 km. În final, oamenii au fost dezamăgiţi când au aflat că în turn nu se mai aflau lei de câteva secole.

2. Pe 1 aprilie 1972, ziarele din întreaga lume scriau pe prima pagină că a fost găsit trupul monstrului din Loch Ness. Un grup de cercetători de la grădina zoologică Flamingo din Yorkshire, care căutau dovezi ale existenţei lui Nessie, au găsit carcasa sa plutind în apă. Raportul iniţial a constatat că el cântărea o tonă şi jumătate şi măsura 5 metri. În cele din urmă s-a recunoscut faptul că a fost descoperit de fapt cadavrul unui elefant de mare.

3. Într-un interviu acordat BBC, în dimineaţa zilei de 1 aprilie 1976, astronautul Patrick Moore a anunţat că la ora aproximativă de 09:47 Pluto va trece atât de aproape de Jupiter încât gravitaţia Pământului va fi grav afectată. Moore spunea de asemenea că, dacă oamenii vor sări fix în acel moment vor experimenta o senzaţie de zbor. Postul de radio al BBC a primit mii de telefoane de la ascultători care au spus că au simţit acea senzaţie, o femeie afirmând că ea, împreună cu alţi 11 prieteni au fost ridicaţi efectiv de pe scaun şi au plutit în cameră.

Sursa: historia.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL