Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locuitorii Barcelonei, în pragul unor noi restricții ca urmare a creșterii numărului de infecții COVID-19

Friday, 17 July 2020, 16:32 Sursă: Realitatea.net

"Ei trebuie să rămână acasă în afară de cazurile în care nu se poate altfel", a declarat presei Meritxell Budo, purtătorul de cuvânt al guvernului regional catalan.

Mai mult decât atât, ea a anunțat închiderea cinematografelor, teatrelor şi discotecilor, interzicerea reuniunilor în număr mai mare de 10 persoane şi vizitele la azilurile de bătrâni şi limitarea capacităţii de primire a clienților la 50% în baruri şi restaurante.

Evenimentele culturale şi sportive vor fi, de asemenea, limitate. În plus, localnicii sunt încurajaţi să-şi facă cumpărăturile online.
 
În ciuda acestor recomandări, guvernul regional nu a instituit izolarea strictă în acest al doilea oraş ca mărime al Spaniei, foarte căutat de turişti, indicând că măsurile luate vizează să evite introducerea izolării obligatorii.

Barcelona, cu 1,6 milioane de locuitori, este unul dintre oraşele cele mai vizitate din Europa, iar în săptămâna aceasta s-a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu noul coronavirus constatate în raport cu săptămâna trecută.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL