Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locuințele de pe Marte în care ar putea trăi generațiile viitoare

Wednesday, 05 June 2019, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

Se pare că, provocarea tehnică nu-i împiedică pe oamenii de știință să găsească strategii prin care viața pe Marte să fie posibilă pe o perioadă mai mare de timp.

Una dintre aceste strategii inedite a fost elaborată de o echipă de cercetători de la Universitatea elvețieneă École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), care a fost condusă de studenta Anne-Marlene Rüede.

Cum ar putea arăta locuințele de pe Marte

Cercetătorii elvețieni vor să construiască o structură de tip iglu, la polul nordic al planetei Marte. În acest sens, ei spun că gheața și praful de la polii planetei ar putea fi recoltați pentru a furniza apă, combustibil și materiale pentru viitoarea bază.

„Polii pot ridica mai multe provocări la început, dar sunt cea mai bună locație pe termen lung, deoarece conțin resurse naturale pe care le-am putea folosi", a declarat Rüede. „Structurile modulare sunt alcătuite din nucleu, capsule și o cupolă, care vor fi construite în avans de roboți, cu materiale găsite la fața locului".

De asemenea, cupola va fi sigilată sub presiune și acoperită de o cochilie de gheață de trei metri, care ar trebui să protejeze oamenii de radiațiile solare și de meteoriți.

După ce sistemul va fi gata, echipa va trimite șase persoane să petreacă nouă luni pe Marte. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în timpul verii marțiene, deoarece atunci când soarele este destul de puternic pentru a produce energie solară. Cât despre hrană, aceștia vor trebui să supraviețuiască cu proviziile trimise de pe Pământ.

„La fel ca designul celor de la Lockheed Martin sau SpaceX, habitatul EPFL își propune să anticipeze cele mai bune proceduri, pentru a stabili o colonie durabilă pe Marte", a mai declarat Rüede.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL