Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locomotivă sau navă spațială? Cea mai bizară invenție își dezvăluie secretele

Monday, 10 April 2017, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

Trenurile de mare viteză sunt folosite acum cu succes în mai multe țări din Europa și din Asia. Nu și în România, unde viteza mare a trenurilor e deocamdată subiect de SF.

Cu mult înainte ca trenurile de mare viteză să apară însă, a existat o tentativă de invenție în URSS. De fapt, acesta nu este doar un tren, ci locomotiva-test sovietică, construită în 1970 la uzina de trenuri Kalininsk și acum uitată de toți. Acest super-tren era capabil, în principiu, să se deplaseze cu viteza de aproximativ 200 km/h.

Pe acoperișul locomotivei au fost instalate două motoare de reacție de la un avion Yak-40, care au creat forța de tracțiune necesară pentru mișcare.

Este interesant faptul că greutatea acestor două motoare este de aproximativ o tonă, iar forța maximă de tracțiune — 3000 kg-forță. Chiar și astăzi această minune tehnologică puternică îi uimește pe toți, măcar prin felul în care arată.

Însă totul s-a sfârșit în etapa de testări. Apoi trenul cu reacție a fost părăsit în curtea din spate a uzinei de trenuri din Kalininsk, la stația Doroshih. Din partea anterioară a locomotivei a fost făcut un monument. 

sursa

 

 

 

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL