Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lipiţi ceva peste camera video de la laptop, tabletă sau smartphone! Iată motivul

Thursday, 23 June 2016, 16:06 Sursă: REALITATEA.NET

O poză recentă cu fondatorul Facebook Mark Zukerberg a dovedit că și acesta se teme să nu fie urmărit prin intermediul camerei video de la laptop. Imaginea, deja faimoasă, arăta cum laptopul său are o bandă adezivă pe camera video a laptopului. De ce face asta?

Probabil ca si tu tii laptopul pornit in casa sau telefonul pe noptiera, langa pat. Este o invitatie deschisa persoanelor rau voitoare sa iti invadeze intimitatea, scrie yoda.ro.

Studiile sunt nenumarate. In 2010, o scoala din America s-a descoperit ca webcamurile laptopurilor ar fi realizat si salvat 30.000 de imagini. De asemenea, companiile care inchiriau laptopuri foloseau softuri care faceau capturi de ecran dar si imagini cu webcamul.

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. "Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?", a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.

Un alt specialist in securitate, expertul in criptografie Whitfiled Diffie, foloseste banda adeziva pentru laptop. "Am incredere in banda adeziva mai mult decat in orice soft. Daca e pusa banda adeziva, camera nu poate face fotografii", a declarat el in timpul conferintei de securitate AsuCERT.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL