Lider PSD, acuzație gravă la adresa Guvernului. "Și eu suspectez asta. E o mârlănie"

Tuesday, 16 April 2019, 15:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Administrația publică locală este umilită în continuare de Guvern, care dă dovadă de o mare neseriozitate și un comportament iresponsabil, acuză liderul AMR.

Întrebat de jurnaliști dacă e la curent cu ultima "șmecherie" a Guvernului care, potrivit acuzațiilor Opoziției, i-ar forța pe primari să se îndrepte către PNDL, iar banii să fie acordați de Guvern în funcție de scorul electoral, Robert Negoiță a răspuns că și el suspectează acest lucru:

"Asta nu e șmecherie, ci mârlănie. Si eu suspectez asta", a spus șeful Asiociației Municipiilor din România. 

Întrebat dacă are vreun semnal în acest sens, Negoiță a spus: "Ar îndrăzni cineva să discute, să amintească acest subiect cu mine? E un subiect pe care îl consider neprincipial. Cine își permite e și profund illegal. Cu bugetul public nu te joci. Nu trebuie amestecate lucrurile. Bugetul de stat e un aspect care ține de siguranța națională".

Primarul Sectorului 3 a amintit că nu doar primarii de municipii sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul nu își ține promisiunile, ci toată administrația locală.

"Este o chestiune foarte gravă și profund incorectă atâta vreme cât s-a propus 60% din IV, dar nu ni se dau decât în 3 trimestre. Pe primul trimestru nu ni se dau acești bani, în schimb suntem încărcați cu costurile sociale. E o dovadă de mare neseriozitate și un comportament iresponsabil. Administrația publică locală, care oferă 70% din serviciile publice în România, trebuie tratată cu respect.

Azi este umilită administrația publică locală. O spun cu regret. Ce putem face? Cred că trebuie să spunem răspicat acest lucru, am făcut și demersuri către Guvern în ideea de a-și îndrepta comportamentul. Demersurile le am făcut deja. Așteptăm răspuns. Nu sunt optimist, dar speranță mai avem că există în administrația centrală oameni cu rațiune, să înțeleagă că administrația locală nu este ceva de care poți să îți bați joc la infinit", a

Există riscul unor mari blocaje în funcționarea localităților din România, din lipsă de fonduri, atrage atenția Negoiță:

"Este cu atât mai grav și cu atât mai neprincipial cu cât nu ne dau cei 60% promiși, dar ne opresc banii dați pentru primele 3 luni pentru costurile sociale. E greu să mai comentezi așa ceva. Este lipsă de omenie, chestii similare. Impactul e grav. Pe lângă faptul ca eram oricum subfinanțați, suntem cu atât mai subfinanțați. Ne opresc niște miliarde de lei de la administrația publică locală. Toate structurile asociative sunt nemulțumite, nu doar AMR, sunt nemultumiți pentru că Guvernul, după ce că promite chestiuni incorecte și foarte jos, nici pe acelea nu le respectă.

Vor fi blocaje pe anumite domenii. Anumite primării mai bine poziționate, se vor tăia de la investiții. Sunt foarte multe primării a căror activitate va fi grav afectată. Blocajele vor fi la iluminat, transport, spațiile verzi, învățământ, tot ce înseamnă crește, grădinițe, școli, licee, străzi, alei, reabilitarea termică".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL