Licu: Parchetele din ţară lucrează în 400 de dosare cu SRI. Nu se opreşte nicio interceptare

Tuesday, 15 March 2016, 11:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Licu a declarat că vor trebui găsite modalităţi prin care procurorii să îşi poată desfăşura în bune condiţii activităţile de urmărire penală, prin preluarea a 40 de ofiţeri de poliţie judiciară inclusiv.

"Încercăm să funcționăm în parametrii optimi, fără întreruperi în activitatea de urmărire penală. În ceea ce privește ordonanța de urgență, pe noi procurorii ne bucură. Pentru prima dată, parchetele obișnuite vor avea ofițeri de poliție judiciară. Evident că cei 40 de polițiști judiciariști nu sunt suficienți, însă este un început și împreună cu Ministerul de Interne am identificat soluții în care să putem funcționa în parametrii normali, urmând să facem analize periodice asupra impactului decizie CCR asupra activității noastre", a susţinut Bogdan Licu.

În acest context, Licu a explicat că în dosarele lucrate de procurori împreună cu SRI, nu se opreşte nicio interceptare.

"Din momentul în care se va publica decizia CCR în Monitorul Oficial, vor fi întrerupte mandatele de interceptare aflate în derulare cu SRI și acestea vor continua prin Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române", a adăugat Bogdan Licu.

Procurorii de caz care au în lucru dosare cu interceptări, vor dispune prin ordonanţe întreruperea interceptărilor realizate cu SRI şi continuare lor cu DOS din cadrul IGPR.

"Cu siguranță vom avea de suferit, nu ne ascundem după deget că totul va merge ca înainte. Sperăm să fie turbulențe cât mai mici în activitatea noastră", a subliniat Bogdan Licu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri