LICITAŢIA pentru Oltchim ar putea fi AMÂNATĂ. S-a mai retras un investitor

Wednesday, 22 January 2014, 11:58 Sursă: REALITATEA.NET

OLTCHIM. Combinatul vâlcean OLTCHIM pare să-şi joace ultima carte a reorganizării cu chinezii după ce, ieri, a mai pierdut un potenţial cumpărător, scrie cotidianul Bursa.

Adaugă părerea ta

OLTCHIM. Combinatul OLTCHIM pare să-şi joace ultima carte a reorganizării cu chinezii după ce, ieri, a mai pierdut un potenţial cumpărător.

OLTCHIM. Consorţiul "PCC SE şi Fortissimo Capital" a anunţat că nu va participa la cea de-a doua licitaţie care va avea loc pentru privatizarea complexului chimic, după ce azerii de la SOCAR au declarat, recent, că şi-au pierdut interesul pentru combinat.

OLTCHIM. Oficial, investitorii interesaţi de "Oltchim" au rămas chinezii de la "Baota Petrochemical Group" şi "Junlun Petroleum Co.", ruşii de la "Oil and Gas Trade", ungurii de la "Petchem" (divizia petrochimică a MOL) şi "Chimcomplex" Borzeşti (controlată de Ştefan Vuza).

Surse din combinat susţin că administratorii Oltchim au convocat pe 28 ianuarie comitetul creditorilor pentru a le supune aprobării amânarea termenului de depunere a ofertelor de pe 31 ianuarie pe 28 martie.

Sursele Bursa afirmă: "Licitaţia va fi cu siguranţă amânată pentru că au cerut-o şi chinezii şi Chimcomplex, iar Petchem este abia la începutul analizei. Administratorii le-au cerut investitorilor şi oferte de finanţare. Autorităţile îşi pun toate speranţele reorganizării Oltchim în chinezi, care par singurii hotărâţi să crediteze combinatul pentru ca licitaţia să poată fi amânată. Se aşteaptă acum un răspuns de la chinezi în privinţa finanţării, iar ei analizează şi datele tehnice ale rafinăriei Arpechim, ca să-şi poată face o evaluare".