Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Leurda, planta minunată care vindecă o mulțime de boli

Monday, 14 March 2016, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

Leurda este unul dintre primii vestitori ai primăverii și este o plantă extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului.

Leurda este eficientă în tratarea indigestiei, a insuficienței biliare, a colicelor abdominale, balonării și dizenteriei.

De asemenea, ajută la eliminarea viermilor intestinali. Totodată, frunzele de leurdă au capacitatea de a purifica sângele, ficatul, stomacul și intestinele.

Ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive.

Are și capacitatea de a curăța rinichii și vezica urinară.

În cazul afecțiunilor precum bronșita sau infecțiilor căilor respiratorii superioare, leurda are efecte miraculoase și este un remediu natural foarte folositor.

Consumată regulat, leurda poate duce la prevenirea Alzheimer și a demenței.

Planta ajută la curățarea sângelui de substanțele toxice, reduce hipertensiunea arteriale, reduce colesterolul și, deci, riscul accidentelor vasculare.

Gustul o recomandă pentru multe rețete gastronomice.

Și încă ceva: o puteți culege încă de pe acum din pădure, sunt primele zile de când a apărut și e foarte fragedă. Culegeți-o, puneți-o la congelator și utilizați-o tot anul în ciorebe, exact după ce ați stins flacăra.

O cură de leurdă durează doar zece zile, dar o recomand cu căldură și în sandvișuri, în brânză tofu sau cu uns trop de ulei de măsline. Este delicioasă și sănătoasă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL