Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Leguma care omoară bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele

Sunday, 19 November 2017, 10:31 Sursă: REALITATEA.NET

Broccoli – proprietăţi

Această legumă miraculoasă are un conținut foarte sărac în grăsimi saturate și colesterol (tinde către zero), fiind un aliment ideal în dietele de slăbire.

Broccoli este foarte bogat în vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu și zinc.

Alcătuit în procent de 90% din apă, broccoli este plin de nutrienți esențiali pentru viață. Un mic buchet de broccoli are mai multe fibre decât o cană de paste integrale și mai multă vitamina C decât 2 portocale.

Broccoli – beneficii

Broccoli oferă multe beneficii pentru sănătate. Datorită compoziției sale de sulforafan, este considerat alimentul numărul unu de luptă împotriva cancerului. Această compoziție dă semnal genelor noastre să stimuleze producția de enzime care detoxifiază potențialele produse cu compoziție ce poate cauza cancerul. Sulforafanul omoară și bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele.

Vitamina C și beta-carotenul din broccoli protejează ochii de cataractă și păzesc celulele de atacul radicalilor liberi care afectează memoria.

Broccoli este indicat în dietele pentru detoxifiere prin fitonutrienţii care se găsesc în această legumă, deoarece trimit un semnal genelor pentru a crește producția de enzime implicate în detoxifiere, proces prin care organsimul elimină reziduurile.

Prin cantitatea importantă de fibre solubile, bloccoli ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din organism.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL