Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO LEGILE PUTERII | Raluca Prună, despre modificarea Legilor Justiției, propusă de Cătălin Predoiu - repară derapajele grave comise de PSD

Monday, 05 October 2020, 22:58 Sursă: Realitatea Plus

"Era timpul, de mult, ca aceste proiecte ale Legilor Justiției să fie puse în dezbatere, este o dezbatere publică. Cred că aceste proiecte conțin, fără a intra în detalii, câteva puncte esențiale, care readuc prevederile constituționale în acord cu legile, așa cum au fost ele neîntemeiat, după părerea mea, modificate în 2018, adică se renunță la inovația separării carierei de judecător și a carierei de procuror, acesta este un lucru foarte important.

Un alt lucru foarte important, pentru că sunt multe lucruri în aceste proiecte care sancționează un derapaj grav din 2018, un alt lucru important este revenirea la măsura privind durata cursurilor la Institutul Național de Magistratură, care fusese mărită de la 2 la 4 ani, de către PSD, în 2018.

Avem și două decizii ale Curții Constituționale, care fac ca anul acesta , în timp ce noi vorbim, să nu se fi organizat concurs la INM și acest lucru e de natură, în paralel cu un val mare de pensionări începând cu luna noiembrie, să creeze instabilitate foarte mare în sistem. Dincolo de aceste chestiuni de detalii, dacă vreți, cred că este important mesajul politic de lansare în dezbatere publică a acestor și de corectare a unor derapaje”, a declarat Raluca Prună, la Realitatea Plus.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL