Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

„Legile puterii”. Ministrul Muncii: Impozitarea pensiilor speciale trebuie asumată de toate partidele

Wednesday, 01 April 2020, 22:42 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

PNL a depus miercuri la Paralment un proiect pentru impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% pana la 90%.

„Sustin un asemenea demers. Trebuie sa existe o Românie justa pentru toți.

Eu cred ca Parlamentul se va mobiliza, toate declarațiile liderilor politici mi-au aratat ca nu se va mai putea ascunde nimeni.

Cred ca aceasta decizie se bazeaza covarsitor pe angajamentul politic al fiecarui partid. Nu e o decizie administrativa, e o decizie de asumare politica.  PNL si-a asumat prin proiectul depus. Guvernul Orban sustine sieste alaturi de aceasta initiativa. 

E in primul rand o decizie politica, nu-si poate permite nimeni in acest moment sa nu asculte semnalele societatii civile, care arata ca s-a creat prin aceste categorii de pensii speciale,

Ministrul spune ca anumite categorii ar trebui exluse de la aplicarea acestei impozitari progresive a pensiilor speciale, si anume militarii: „Personal, consider ca anumite categorii trebuie excluse - militarii, care au traditional alta forma de plata a pensiei. Nu trebuie asociati cu categoriile aparute ulterior prin legi speciale”.

Violeta Alexandru a lansat un atac voalat la politicienii care au trecut, de-a lungul anilor, in Parlament, legi privind pensii pentru categorii speciale.

„In acest moment avem două Românii.

România celor care se bucura de privilegii si care au stiut cums a faca ca prin Parlament sa treaca legi speciale și România celor care primesc pensie pecat au contribuit, pe cat au muncit, nimic mai mult”, 

Cei care au stiu cum, cu cine sa promoveze in Parlament anumite legi pentru anumite categorii trebuie sa inteleaga ca România este a tuturor celor care au contribuit si primesc o pensie pe baza a ceea ce au contribuit. Si acest lucru , cred, ca niciun partid nu poate spune ca nu-l intelege. Ramane sa vedem pozitionarea la vot”, a incheiat Violeta Alexandru.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-02 11:38:44
Alin Vasai

Acuma toti is dau demisia... Dar la spaga si ciubuc bine ca stateau , rusine sa va fie

Alte articole din: ACTUAL