Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legea vaccinării - o nouă DEZBATERE va avea loc vineri, la Institutul de Sănătate Publică

Wednesday, 24 May 2017, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

"În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează vineri, 26 mai 2017, ora 10:00 la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr. Leonte, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, continuarea şedinţei publice de dezbatere din data de 11 mai 2017 a proiectului de Lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România. La această şedinţă publică vor participa persoanele înscrise pentru participare la şedinţa din data de 11 mai 2017, conform tabelului publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, rubrica Transparenţă decizională – Dezbateri publice în data de 10.05.2017. Accesul în sala Amfiteatru se va face pe baza documentului de identitate, începând cu ora 9.00”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis Mediafax. 

Prima dezbatere publică legată de legea vaccinării a avut loc pe 11 mai şi a creat dispute între instituţii şi persoanele care sunt împotriva vaccinării. Cei mai mulţi dintre participanţi s-au declarat împotriva vaccinării, în timp ce susţinătorii imunizării i-au acuzat pe restul că nu au o fundamentare ştiinţifică.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, în cadrul primei dezbateri, că nu vor fi situaţii în care copiii să fie vaccinaţi forţat, dar că părinţii care refuză imunizarea sunt obligaţi să-şi asume acest lucru.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL