Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat că i-a cerut mită lui Tender pentru o intervenție. Replica lui SOV

Saturday, 28 February 2015, 15:10 Sursă: REALITATEA TV

"În 25 mai 2005, am fost chemat la o întâlnire de către Vîntu Sorin Ovidiu care, după ce m-a verificat să nu am vreun aparat de înregistrare, audio sau video, mi-a cerut să dau suma de 4 milioane de euro cash pentru a scăpa de dosarul penal de la DIICOT. Mi-a dat termen să plătesc această sumă până la 25 iulie 2005, pentru că suma urma să se împartă la opt persoane care vor rezolva problema cu dosarul meu. La nedumerirea şi neîncrederea mea faţă de această solicitare, Vîntu Sorin Ovidiu mi-a spus că voi primi un semnal în acest sens când voi fi chemat la DIICOT.

Într-adevăr, după câteva zile am fost chemat la DIICOT de către procurorul Alina Bica, care mi-a transmis mesajul: Vă felicit că v-aţi descurcat! Am înţeles că solicitarea de a da 4 milioane de euro făcută de Vîntu era cu acordul procurorului de caz şi eventual al altor persoane pe care nu le-a menţionat.

"La termenul din 25 iulie 2005, până la care trebuia să fac plata, am fost chemat din nou de Sorin Ovidiu Vîntu la domiciliul acestuia unde, în prezenţa lui Liviu Luca, după ce eu le-am comunicat că nu am de unde să plătesc această sumă, aceştia mi-au spus că grupul lor consideră că eu i-am înşelat şi că de acum încolo voi suporta consecinţele refuzului meu de a da mită. După numai câteva zile, am fost chemat de procuroarea Alina Bica şi aceasta a dispus împotriva mea măsura obigării de a nu părăsi ţara." 

sursă: denunţ Ovidiu Tender obţinut de Realitatea TV

Replica lui SOV:

"NU sunt tovarăș de faptă cu Generalul Coldea!

Din arest, doamna Bica acuză presiunile pe care Coldea le făcea pentru a-i închide omului de afaceri Tender dosarul.

Tender fuge la parchet și spune că Bica a mințit. Nu Coldea, ci Vîntu a intervenit pentru a-i închide dosarul.

Vreau să fac trei precizări:

1. La vremea aceea, Toti știan că Tender e falit.
2. Nu sunt tovarăș de faptă cu Generalul Coldea.
3. Dacă, prin absurd, Tender ar fi afirmat adevărul, fapta este prescrisă. Este evident că este doar o operațiune de imagine prin care se încearcă înlocuirea numelui Generalului Coldea cu numele meu. Și acest ”mare bărbat” încearcă să se ascundă în spatele meu".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL