Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LEACURI din grădină: PERELE

Tuesday, 26 August 2014, 12:00 Sursă: agerpres.ro

Există o gamă de varietăți de soiuri adaptate la diferite forme climă, fie pentru interiorul zonei temperate sau pentru zonele din munții tropicali. Soiurile de pere, estimate la peste 1000, diferă în funcție de dimensiune, culoare (pot fi verzi, galbene, maro, roșiatice sau o combinație între aceste culori) și gust. Perele pot atinge dimensiuni de până la 18 cm înălțime și 8 cm în diametru.

Perele sunt fructe delicioase ce conțin apa în proporție de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanți și minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate și absorbite mult mai lent față de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare.

Din pere se pot prepara dulcețuri, compoturi, mâncăruri, deserturi etc.

Pentru a beneficia de proprietățile acestor fructe delicioase se recomandă consumul cu tot cu coajă.

Atât para în sine cât și sucul de pară sunt adevărate medicamente naturiste pentru organism.

Pentru un sistem imunitar crescut se recomandă consumul de pere regulat datorită antioxidanților ce se regăsesc în compoziția acestor fructe.

Cunoscute ca fructe hipoalergenice, perele nu sunt de natură să cauzeze reacții alergice. De aceea se recomandă consumul de pere chiar și la copiii de vârste foarte mici. Totodată, ele pot fi utile în tratarea inflamației mucoaselor, în tulburările cronice, artrită și gută.

Perele sunt recomandate în prevenirea obezității, diabetului și a bolilor coronariene. Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL