Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lavinia Șandru coordonează un proiect pilot de educație non-formală pentru adolescenți

Friday, 09 December 2016, 18:08 Sursă: REALITATEA.NET

Prin seriile de conferințe și workshopuri susținute în școli și licee de către Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, condusă de jurnalista Lavinia Șandru, elevii primesc explicații de la specialiști în nutriție, precum medicii Claudia Munteanu – manager al Clinicii ”Regina Maria” și dr. Alexandra Costache – medic gastroenterolog, cu privire la influența alimentației din copilărie și adolescență asupra întregii vieți. Se discută despre modul în care pot fi accesate numeroasele mijloace de informare astfel încât comportamentul social al tinerilor să nu fie afectat negativ, precum și despre importanța solidarității față de persoanele aflate în suferință .

Dacă în perioada 28 noiembrie - 4 decembrie, ”Săptămâna Responsabilității și Culturii pentru Bunici și Nepoți” s-a desfășurat în sectorul 6, proiectul Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană s-a mutat pentru perioada 5 – 9 decembrie în sectorul 5, unde a fost, de asemenea susținut de primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

”Susțin cu drag, dar și cu tărie, orice fel de proiect care ne ajută copiii și adolescenții să se dezvolte adaptat la mediul în permanentă evoluție în care trăiesc. Dacă nu sprijinim tinerele generații să înțeleagă diferențele dintre virtual și realitate, explicate în mod profesionist de către profesioniști, riscăm să ne trezim peste ani că vom avea adulți cu dificultăți în raportarea la comunitate. Ca jurist, am o preocupare deosebită pentru ca adolescenții și tinerii să pornească responsabil în viață, să fie capabili să se descurce singuri în orice situație, cu respectarea legilor și să fie responsabili pe deplin de faptele lor”, a declarat pentru realitatea.net primarul Daniel Florea.

Proiectul pilot beneficiază și de susținerea câtorva companii private, printre care Mc Donald s, Clinica ”Regina Maria”, Romexpo, Camera de Comerț și Industrie a României, Aura, Alka și Corinne Chocolat.

”Săptămâna Responsabilității și a Culturii” s-a desfășurat la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, cu participarea elevilor din mai multe licee din sectorul 5. Pe lângă conferințele de educație non-formală, proiectul pilot conține și o importantă latură artistică și culturală. Sunt difuzate filme artistice, prezentate în manieră unică de către producătorul și distribuitorul de filme Marin Vladimir, însă într-o lume aproape totalmente digitalizată, publicul tânăr este stimulat să revină din când în când și la frumusețea naturală a picturii și desenului, precum și a muzicii folk.

Proiectul pilot din sectorul 5 s-a încheiat joi seara cu un concert susținut în Parcul Sebastian de artiștii Andrei Păunescu, Valentin Moldovan, Maria Maria, Gloria Melu, Vlady Săteanu, Ionel Tănase, pe o ilustrație sand-art live realizată de Mariana Pachis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL