Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laura Codruța Kovesi: Există peste 7.600 de dosare în lucru, toate vizează corupția la nivel înalt

Wednesday, 28 September 2016, 15:47 Sursă: REALITATEA.NET

Șefa DNA a susținut că procurorii sunt interesați mai mult de "efectele dramatice" ale corupției, nu de atacurile care vin dinspre persoanele cercetate.

"În schimb, dacă vorbim de îngrijorări, ne îngrijorează mai mult efectele dramatice pe care le are corupția și nu atacurile pe care le fac persoanele cercetate", a spus Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a mai afirmat că, până în prezent, se află în lucru peste 7.600 de dosare penale, toate vizând corupția la nivel înalt.

"Exact astăzi avem peste 7.600 de dosare penale aflate în lucru. Așa cum spune și competența prevăzută în lege, toate aceste dosare vizează corupția la nivel înalt. Nu pot să vă dau un număr câți sunt demnitari sau câte persoane cu funcții importante, pentru că noi ținem statistica în funcție de infracțiunile care se comit, și acestea se referă la corupția la nivel înalt", a menționat procurorul-șef al DNA.

Despre procentul de achitări, Kovesi a precizat că este la același nivel ca și în anii trecuți, nefiind un lucru care să îngrijoreze.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL