Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lactate Brădet se apără pe Facebook: "Suntem părinţi, suntem persoane cu frică de Dumnezeu"

Wednesday, 02 March 2016, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

"Vă mulţumim mult de tot celor ce ne sunteţi alături, ne cerem scuze celor pe care, poate, i-am supărat. Este foarte greu ca în această ţară unde mass media te ridică şi tot ea te distruge să ne exprimăm punctul de vedere", au scris reprezentanţii companiei pe reţeaua de socializare.

"Aşa cum s-a scris, suntem o fabrică mică, acea fabrică în care toată familia a fost implicată şi de unde noi, toată familia, de la mic la mare, consumam produsele. Din aceasta fabrică, în toată această perioadă, au plecat produse şi în comunitatea europeană şi nu am avut niciodată niciun incident. Până în acest moment nu ştim ce să vă spunem, fiindcă rezultatele analizelor nu sunt finale; tocmai de aceea nu vrem să facem vreo declaraţie în acest sens. Dar, aşa cum părinţii de la Marie Curie au ieşit şi au declarat că nu brânza proaspătă a fost alimentul consumat de copilaşi şi atâta timp cât analizele făcute până la această dată atât la personal, cât şi la produse au ieşit bune, haideţi să nu ne mai dăm cu părerea şi să lăsăm persoanele abilitate să-şi facă treaba. Suntem părinţi, suntem oameni cu frică de Dumnezeu şi ne este foarte greu în aceste momente să înţelegem ce se întâmplă", se mai arată în mesaj.

Pe de altă parte, patronul firmei, Marius Badea, a declarat marţi că va închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu.

Din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a reieşit că unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL