Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La un pas de tragedie! Drama prin care a trecut o celebră actriță în timpul filmărilor

Friday, 22 March 2019, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Primul accident, survenit după o ruptură de anevrism, a avut loc pe 11 februarie 2011, la scurt timp după terminarea filmărilor la primului sezon, a povestit actriţa într-un amplu articol publicat în revista "The New Yorker".

Pe fondul unor dureri severe şi aproape inconştientă, Emilia a fost spitalizată de urgenţă. "Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: o hemoragie subarahnoidă, un tip fatal de accident vascular cerebral ... aveam 24 de ani ", îşi aminteşte ea.

În urma operaţiei, actriţa s-a trezit cu dureri intense şi a suferit de afazie, o tulburare de vorbire.

"Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reuşit să mi-l amintesc. În schimb, din gură îmi ieşeau cuvinte fără cap şi fără coadă", a precizat actriţa. "Am vrut să pun capăt. Am cerut echipei medicale să mă lase să mor. Munca mea, întregul meu vis despre cum ar trebui să fie viaţa mea, se învârte în jurul cuvintelor şi comunicării. Fără acestea, eram pierdută!" a mărturisit Clarke în New Yorker.

Din fericire, afazia a dispărut câteva zile mai târziu, iar actriţa a părăsit spitalul la o lună de la internare, pentru a-şi relua activităţile şi a se pregăti pentru întoarcerea sa pe platourile de filmare ale "Game of Thrones" pentru sezonul 2.

Între interviuri, artista a luat morfină pentru a ţine sub control durerile persistente şi a lupta împotriva oboselii intense: "După prima zi de filmare, abia m-am putut întoarce la hotel înainte de a mă prăbuşi de epuizare", a mărturisit ea.

"Sezonul 2 a fost cel mai rău pentru mine (...) Ca să fiu foarte sinceră, m-am gândit în fiecare minut că voi muri. Mai ales că, în timpul primei operaţii, medicii mi-au detectat şi un alt 'anevrism mic' care necesita o monitorizare regulată".

În 2013, după ce terminase o piesă de teatru la New York, Clarke a făcut un scanner cerebral, iar medicii au constatat că anevrismul rămas s-a dublat şi trebuie operat. Deşi considerată simplă, operaţia eşuează şi actriţa necesită o intervenţie chirurgicală de urgenţă, cu trepanare, pentru a opri hemoragia.

Azi, Emilia povesteşte că s-a vindecat, dincolo de speranţele sale. Mai mult, actriţa a oferit bani unei organizaţii caritabile pentru supravieţuitorii accidentelor cerebrale care necesită tratament.

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL