Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La ce să fii atent când alegi bradul de Crăciun. Trucuri ca să nu dai greș

Tuesday, 08 December 2015, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru ca bradul să reziste cât mai mult timp în casă, fără să se usuce, trebuie verificat cu mare atenție înainte de a da banii pe el. Iată câteva trucuri pe care ar trebuie să le cunoști, potrivit click.ro!

Acele nu trebuie să cadă

Bradul trebuie să aibă crengile ridicate, iar acele trebuie să aibă o culoare verde închis. Pentru a vedea dacă e proaspăt tăiat, strânge uşor cu mâna o crenguţă. Acele nu trebuie să-ţi rămână în palmă. De asemenea, prinde bradul de tulpină şi scutură-l viguros. Vei vedea dacă acele cad. În acest caz, recomandat este să nu cumperi.

Tulpina, uşor lipicioasă

Atinge cu palma tulpina şi crengile. Ele trebuie să fie lipicioase, iar pe mână ar trebui să-ţi rămână urme de sevă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că bradul a fost tăiat cu ceva timp în urmă.

Crengile trebuie să fie flexibile

Îndoaie uşor o creangă şi vezi dacă, odată ce i-ai dat drumul, revine la forma iniţială. Crengile trebuie să fie elastice.

Ambalează bradul în plasă specială

Astfel, crengile nu se vor lăsa, iar bradul va fi protejat cât timp stă depozitat. Unii comercianţi îţi ambalează pomul gratuit, la alţii te costă 5 lei. Când ajungi cu bradul acasă, recomandat este să îl ţii în plasa în care a fost ambalat, pentru a-i păstra forma.

Unde depozitezi bradul

Se depozitează în locuri cu temperaturi scăzute precum balcon, garaj, magazie sau, dacă locuieşti la curte, îl poţi ţine în aer liber.

Înfige la baza tulpinii un cartof

Un alt truc la care să apelezi pentru a-i menţine prospeţimea: ciopleşte tulpina la bază şi ascute-o până când ajunge să arate ca un ţăruş. Apoi, înfige un cartof mare, proaspăt. Bradul îşi va trage nutrienţii din cartof şi nu se va usca foarte repede.

Ţine bradul departe de căldură

Înainte de a-l aduce în casă pentru a-l împodobi, stabileşte locul în care îl vei ţine. Acest spaţiu trebuie să fie departe de orice sursă de căldură precum calorifere, radiatoare etc. De asemenea, locul trebuie să fie într-un colţ umbrit al camerei.

Nu încărca pomul prea mult

Greutatea prea mare a globurilor, a decoraţiunilor şi a instalaţiilor de beculeţe afectează crengile pomului care, în câteva zile, se vor lăsa. Încearcă să nu exagerezi cu ornamentele.

Instalaţiile de beculeţe afectează bradul

Asta, din cauza temperaturii pe care o degajă beculeţele, atunci când sunt aprinse. E bine să aprinzi instalaţia mai rar şi pentru scurt timp.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL