Klaus Iohannis, la summitul I3M: "Avem nevoie ca UE şi SUA să fie cât mai apropiate posibil"

Tuesday, 18 September 2018, 12:46 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sesiunea plenară, în cadrul căreia sunt discutate proiecte-cheie pe domeniile energie, transporturi şi interconectivitate digitală, a început la ora 11.00, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a subliniat importanţa dezvoltarea pro-Uniunea Europeană şi pro-transatlantică.

„Pentru zona dintre mările Adriatică, Baltică şi Neagră, interconectivitatea trebuie pusă pe cel mai înalt punct pe agenda de lucru. Există aşteptări şi cereri ale cetăţenilor noştri de a trăi într-un mediu prosper, securizat”.

Proiectele alese în cadrul Iniţiativei, a spus Iohannis, stimulează creşterea economică şi fluxul de investiţii în regiune.

„Consider că e un potenţial pe care trebuie să îl exploatăm la maxim, împreună, desigur, cu partenerii din comunitatea euro-atlantică. Iniţiativa celor 3 Mări poate consolida dezvoltarea economică per ansamblu şi consolidarea Uniunii Europene, într-un moment în care ne pregătim pentru a lua decizii importante privind viitorul Uniunii. Credem că, în contextul provocărilor la nivel global, avem nevoie ca UE şi SUA să fie cât mai apropiate posibil - politic, economic şi din punct de vedere al securităţii”, a precizat preşedintele României. 

Iohannis a mai vorbit despre legătura transatlantică, ce se întemeiază pe baza valorilor comune. „Interesul nostru comun se ridică deasupra diferenţelor”, a spus el.

El a completat: „Este o realizare a Forumului de Afaceri să poate conecta instituţii financiare şi reprezentanţi politici din toată lumea, astfel că se creează noi idei”.

 

Sursa Foto: Inquam Foto, Octav Ganea 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ