Klaus Iohannis, consultări cu societatea civilă privind referendumul pe justiție

Tuesday, 26 March 2019, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis a convocat reprezentanții societății civile al consultări privind oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Elena Calistru, de la organizația Funky Citizens.

Adaugă părerea ta

Am primit (și acceptat) o invitație de a participa la consultările Președintelui cu o parte din organizațiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Se întâmplă marți, la Cotroceni. Așa că am nevoie de inteligența voastră colectivă – voi cum simțiți acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. (...) Nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri și societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune și o întâlnire cu câțiva reprezentanți foarte hotărâți din societatea civilă”, a preciizat şeful statului, la o discuţie informală. de la ănceputul săptămînii 

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, odată cu apariţia celebrei OUG 13.